Stanowisko Rady Programowej TVP S.A. i RP OT

10:32, 26.02.2020
Stanowisko Rady Programowej TVP S.A. i RP OT!!! pusty LEAD !!!

STANOWISKO Z DNIA 26 CZERWCA 2018 ROKU

Podczas 6(16) posiedzenia w dniu 26 czerwca 2018 roku Rady Programowej z udziałem Przewodniczących Rad Programowych Oddziałów Terenowych TVP S.A. zostało jednogłośnie przyjęte stanowisko następującej treści:

Rada Programowa TVP S.A. oraz przedstawiciele Rad Programowych Oddziałów Terenowych TVP S.A. po raz kolejny zwracają uwagę na konieczność stworzenia regulacji prawnych zapewniających skuteczny system finansowania mediów publicznych. Tylko sfinalizowanie prac ustawodawczych w tym zakresie zapewni możliwość realizacji misji publicznej, przez Telewizję Polską S.A. i jej oddziały terenowe, które w obecnej sytuacji coraz częściej są jedyną telewizją informującą o wydarzeniach regionalnych, jak również są cennym źródłem informacji dla programów ogólnopolskich. Zapewnienie stabilnego finansowania mediów publicznych, pozwoli na podejmowanie długoterminowych decyzji programowych jak również inwestycyjnych.

Przewodniczący Rady Programowej TVP S.A.
/-/ Sławomir Siwek