Oświadczenie Piotra Farfała, członka Zarządu TVP S.A.

11:58, 01.09.2008
Oświadczenie Piotra Farfała, członka Zarządu TVP S.A.Nie znajduję argumentów, które usprawiedliwiłyby wypowiedzi Zygmunta Solorza-Żaka stwierdzające, że kłamię. Wyżej wymieniona wypowiedź zniesławia mnie oraz narusza moje dobra osobiste zarówno jako osoby prywatnej jak i członka organu spółki prawa handlowego, która nie może sobie pozwolić na podważanie jej zaufania społecznego.

Piotr Farfał

Pan Zygmunt Solorz-Żak, w opublikowanych w dniach 11-12.02.2008r. artykułach na łamach gazety „Dziennik”, zarzuca mi kłamstwo co jest rzeczą karygodną. W wypowiedzi dla gazety „Dziennik”, (11-12.02.2008r.), Zygmunt Solorz-Żak m.in. stwierdził „Farfał kłamie”. W związku z tym pragnę poinformować, że występuję na drogę sądową przeciwko autorowi tych słów, zarówno z powództwa cywilnego jak i karnego.

Piotr Farfał