W nowych odcinkach programu widzowie poznają przepisy na dania pełne kolorów, dowiedzą się również jak skomponować dietę, kiedy pojawiają się problemy z trądzikiem czy chorobą Hashimoto, a także co przygotować na rodzinny piknik w stylu wege.
Co jeść, kiedy odżywienia potrzebuje mózg? Jak połączyć mięso i czekoladę na jednym talerzu, a także co przyrządzić z mlekiem roślinnym w roli głównej? Nie zabraknie patentów na sprytne i szybkie gotowanie, w kuchni, w której nie zmarnuje się żaden składnik. Zaserwujemy również recepty na domowe pyszne menu w nowoczesnym wydaniu. W jadłospisie znajdą się m.in.: zapiekanka chlebowa z łososiem i suszonymi pomidorami, pasta kalafiorowa z masłem orzechowym i warzywami, domowa granola oraz koktajl na piękną cerę.
Nowy sezon poprowadzi Aneta Łańcuchowska, dietetyczka kliniczna, która w kuchni łączy swoją wiedzę z pasją do gotowania, przygotowując zdrowe, kolorowe i pyszne posiłki.
„Pięknie przyprawioOna” od 3 marca, w piątki o godz. 17:30 w TVP Kobieta